آشنایی با پیرسینگ

ما در بانی گالری قصد داریم به سوالات شما در مورد پیرسینگ چیست؟ انواع پیرسینگ کدام اند؟ پیرسینگ در بخش های مختلف گوش و بینی چگونه است؟ عوارض پیرسینگ و نحوه تمیز کردن آن به چه صورت است؟ پاسخ دهیم.

آشنایی با پیرسینگ

پیرسینگ یا سوراخ کردن بدن یکی از عمل‌های زیبایی هست که اخیرا در جامعه ما مد شده است. پیرسینگ انواع مختلفی دارد که از محبوب‌ترین آن می‌توان به پیرسینگ گوش، بینی، لب و ناف اشاره کنیم. انجام پیرسینگ نیاز به تجربه و تخصص کافی دارد. به همین جهت اگر با رعایت اصول بهداشتی انجام نشود، احتمال بروز عفونت، حساسیت و سایر موارد وجود دارد. در ادامه با بانی گالری همراه باشید تا شما را با همه چیز درباره پیرسینگ بدن آشنا کنیم.

پیرسینگ چیست؟

پیرسینگ (Piercing) به معنای سوراخ کردن بدن و آویزان کردن اشیای تزیینی و زیورآلات می باشد. پیرسینگ امروزه بسیار وسیع تر از سوراخ کردن گوش هست. امروزه ممکن است عمل پیرسینگ در بافت نرم گوش، لب‌ها، ابرو، گونه، گردن، ناف، سینه و بسیاری از نقاط بدن انجام شود.

انواع پیرسینگ بدن

در حال حاضر افراد در سراسر دنیا در بخش‌های مختلف بدن خود عمل زیبایی پیرسینگ را انجام داده اند که ما در ادامه معمول‌ترین‌ آن‌ها را توضیح می دهیم. بعضی از پیرسینگ‌ها به صورت موقت هستند مانند پیرسینگ مغناطیسی و پیرسینگ چسبی، اما برخی دیگر دائمی می باشند و نیاز به انجام عمل زیبایی توسط متخصص دارند.

پیرسینگ بینی

پیرسینگ بینی دارای انواع مختلفی هست که در بخش‌های مختلف انجام می‌شود. در پیرسینگ موقت بینی، حلقه و یا هر زیورآلات دیگری با استفاده از چسب بر روی بینی قرار می‌گیرد. اما در پیرسینگ دائمی بینی، زیورآلات از داخل سوراخی که توسط پزشک بر روی بینی ایجاد شده، آویزان می‌شوند.

پیرسینگ دائم یا دارای سوراخ

پیرسینگ‌های سوراخ‌دار در واقع نوعی پیرسینگ دائمی هستند که با عمل جراحی و توسط پزشک سوراخ بر روی بینی ایجاد می شوند و شما می‌توانید زیورآلات متنوعی را استفاده کنید.

پیرسینگ زبان

یکی از خطرناک‌ترین پیرسینگ‌ها، پیرسینگ زبان است. در بسیاری از افراد پیرسینگ زبان با عفونت زبان، عفونت حاد لثه و حتی عفونت دندان همراه است. از طرفی در برخی موارد در محل سوراخ کردن، تورم ایجاد شده و ممکن است فرد مشکل جویدن و بلع غذا را داشته باشد. متأسفانه گاهی عفونت به زبان و دندان و لثه محدود نشده و وارد خون فرد می‌شود.

پیرسینگ گوش

پیرسینگ گوش (Ear Piercing) رایج‌ترین نوع پیرسینگ است. این عمل هزینه کمتری نسبت به سایر انواع پیرسینگ دارد و معمولا میزان درد و طول درمان در آن کمتر هست. به همین دلیل توصیه می‌کنیم اگر به پیرسینگ علاقه دارید، ترجیحا از مدل‌های ساده و کم‌خطر پیرسینگ گوش در بافت نرمه استفاده کنید.انواع پیرسینگ گوش عبارت اند از:

پیرسینگ نرمه گوش: کم دردترین پیرسینگ گوش که در آن یک یا چند سوراخ روی نرمه ایجاد می‌شود.

پیرسینگ در پهنای نرمه گوشسوزن از یک طرف نرمه وارد و پس از عبور از پهنای نرمه، از طرف دیگر خارج می‌شود.

پیرسینگ لاله گوش: سوراخ کردن گوش در قسمت لاله که دردناک‌تر از دو مورد قبل است.

سوراخ کردن غضروف گوش: سوراخ کردن بخش‌های غضروفی گوش که انواع مختلفی مثل پیرسینگ تراگوس و پیرسینگ حلزونی گوش دارد.

 پیرسینگ بخش‌های مختلف بینی

هر بخشی از بینی را می‌توانید پیرسینگ کنید که نام ‌آن‌ها به شرح زیر است:
پیرسینگ قسمت میانی بینی: این پیرسینگ در قیمت میانی بینی و در بین دو سوراخ بینی انجام می شود. لازم به ذکر است که پیرسینگ میانی بینی باید در قسمت نرم انجام شود و باید از سوراخ کردن بخش غضروفی قسمت میانی خودداری شود.

پیرسینگ پل بینی: پل بینی در واقع بخشی از بینی هست که محل قرارگیری عینک می باشد و در اصل در فاصله بین دو چشم انجام می‌شود. لازم به ذکر است که احتمال پس زدن این پیرسینگ توسط بدن بسیار بالاست، در نتیجه اگر بدن شما آن را پس زد، سریعاً به پزشک مراجعه کرده و آن را خارج کنید.

پیرسینگ پره بینی: این پیرسینگ در سمت چپ یا راست بینی و بر روی پره‌ها انجام می‌شود.

پیرسینگ لب

پیرسینگ لب (Lip Piercing) دو نوع پیرسینگ لب دائمی و پیرسینگ لب موقت را دارا می باشد. در مدل موقت پوست سوراخ نمی‌شود و شی زینتی به کمک چسب مخصوص یا آهنربا روی پوست قرار می‌گیرد. در پیرسینگ لب دائمی بافت لب در نقاط مختلف سوراخ شده و حلقه یا نگین تزیینی از آن آویزان می‌ کنند. سوراخ کردن لب ممکن است در بالای لب، کنار لب یا لب پایینی (Labret) صورت گیرد.

پیرسینگ ناف

پیرسینگ ناف (Navel Piercing) شاید دردناک‌ترین نوع پیرسینگ باشد که البته جذابیت و محبوبیت زیادی دارد. در این پیرسینگ معمولا در بافت لبه‌ی بالایی ناف سوراخی ایجاد شده و یک حلقه تزیینی از آن عبور می دهند. این قسمت عصب‌های زیادی دارد و به همین جهت لازم است تا عمل سوراخ کردن ناف با دقت و مهارت بالایی صورت گیرد. به همین جهت اگر پیرسینگ ناف به درستی انجام نشود، درد زیادی به همراه دارد. طول درمان پیرسینگ ناف هم زیاد است و بین 6 ماه تا یک سال زمان می‌برد.

پیرسینگ ابرو

پیرسینگ ابرو (Eyebrow Piercing) یکی از انواع پیرسینگ سطحی پوست هست. در این مدل یک سوزن به صورت عمودی از یک طرف بافت ابرو وارد شده و از سمت دیگر خارج می‌کنند. سپس یک میله‌ی تزئینی منحنی شکل یا یک حلقه در این سوراخ قرار می دهند. این پیرسینگ نسبت به سایر انواع پیرسینگ درد کمتری دارد ولی در این مدل نیز احتمال بروز عفونت زیاد است.

عوارض پیرسینگ یا سوراخ کردن پوست

به طور کلی تغییر در بافت و سوراخ کردن بدن خطرناک هست؛ چه برای عمل جراحی باشد و چه برای عمل‌های زیبایی مانند پیرسینگ. قطعا یک عمل جراحی که با باز کردن بافت بدن همراه است، باید تحت نظر پزشک متخصص انجام شود. از آن جایی که پیرسینگ نوعی عمل جراحی در مقیاس کوچکتر است، باید تحت نظر افراد متخصص و در یک محیط کاملا بهداشتی انجام شود. به علاوه لازم هست مراقبت‌های کافی و اصولی پس از پیرسینگ انجام شود.

از مهم ترین عوارض پیرسینگ می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • خونریزی و آسیب به بافت از مهم ترین عوارض پیرسینگ بدن
  • حساسیت و آلرژی به گوشواره پیرسینگ
  • مراقب عفونت پیرسینگ باشید
  • عفونت غضروف از خطرناک‌ترین عوارض پیرسینگ بدن
  • پارگی عصب از دردناک‌ترین عوارض پیرسینگ
  • ایجاد گوشت اضافه یا کلوئید از عوارض پیرسینگ بدن

نحوه تمیز کردن پیرسینگ

شما باید تا چند ماه پس از پیرسینگ روزانه دو یا سه مرتبه محل سوراخ را مطابق دستور پزشک بشویید. بهتر است از متخصص خود درخواست کنید این موضوع را متناسب با نوع و محل پیرسینگ به شما آموزش دهد. البته معمولا توصیه می‌شود برای تمیز کردن پیرسینگ از محلول آب و نمک استفاده کنید.

برای این کار ابتدا یک محلول آب و نمک درست کنید. سپس یک تکه پنبه تمیز، گوش پاک کن یا گاز استریل را در محلول آغشته کنید و به آرامی اطراف سوراخ را پاک و تمیز کنید. در حین انجام این کار از تکان دادن آویز و دست زدن به آن پرهیز کنید.

 امیدواریم که این مقاله بانی گالری برای شما مفید باشه و با انواع پیرسینگ و عواض آن آشنا شده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

میتونم کمکتون کنم؟
X
question